Wybierz miasto:

Reklama

http://www.AutoDoc.pl
www.CzesciAUTO24.pl

W karnawale baluj z ABSOLUTEM.

Zgłoś nadużycie
Karnawał to czas gorących imprez, balów i maskarad podczas których, nie może zabraknąć grona najbliższych przyjaciół i oczywiście drinków, najlepiej na bazie kultowej wódki ABSOLUT.

 

Już dziś poznaj przepisy na najgorętsze drinki tego sezonu!


Almond Espresso Tini
40 ml ABSOLUT Vanilia
15 ml likieru kawowego Kahlua
10 ml syropu z migdałów
Jedno espresso (25 ml)

Składniki przelej do shakera w powyższej kolejności - ważne, aby espresso było ostatnim składnikiem przed uzupełnieniem shakera lodem. Bardzo mocno i energicznie wstrząśnij koktajl - tak długo, aż wytworzy się charakterystyczna, aksamitna piana. Dalej miksturę należy przelać uważnie do kieliszka koktajlowego bez lodu i dekorować 3 ziarenkami kawy.

 

Pommegranate and Grapefruit Smash
40 ml ABSOLUT Ruby Red
1/4 świeżego różowego grejpfruta
Ziarna z 1/3 owocu granata
10 ml soku z limonki
10 ml syropu cukrowego

Prosty i szybki w wykonaniu koktajl, nie wymagający specjalistycznego sprzętu barmańskiego. Grejpfruta ze skórką pokrój w małe cząstki, ziarna granata przesyp do szklanki typu short - jak do whisky - a następnie mocno razem ugnieć, tak aby owoce puściły sok i kolor. Dodaj pozostałe składniki, wypełnij szklankę kruszonym lodem do 2/3 objętości i mocno wymieszaj łyżką.
Dopełnij kruszonym lodem i dekoruj ćwiartką grejpfruta.

 

Raspberry Fizz
40 ml ABSOLUT Blue
20 ml soku z cytryny
15 ml syropu cukrowego
6-8 świeżych malin
Woda gazowana do uzupełnienia


Koktajl przygotowywany w shakerze - wódkę, sok i syrop razem z malinami umieść
w shakerze, uzupełnij kostkami lodu i mocno wstrząśnij. Przelej do długiej szklanki z lodem
i uzupełnij wodą gazowaną, a następnie dekoruj malinami i plasterkiem cytryny.

 

Cardamom Passion
40 ml ABSOLUT Blue
10 ml soku z limonki
20 ml przecieru z marakui
10 ml syropu waniliowego
4 ziarna kardamonu
Wino musujące do uzupełnienia

Pasja i elegancja. Ugnieć lekko ziarna kardamonu, ABSOLUT, sok z limonki wraz syropem
i przecierem z marakui, energicznie wymieszaj z lodem. Przelej uważnie do kieliszka koktajlowego
i uzupełnij winem musującym. Dekoruj ćwiartką marakui i 2 ziarnkami kardamonu.

 



Klubowa.pl

Użytkowników:
Zdjęć:
Klubów:
Imprez:
Treści:
346K
4M
3950
1089K
7183



Korzystanie z Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki czytaj więcej. Akceptuję