Reklama

http://www.AutoDoc.pl
www.CzesciAUTO24.pl

Wybierz miasto:

Jack & Burger – z miłości do kulinarnych poszukiwań

Zgłoś nadużycie
Whiskey i burger to duet, który zawsze się sprawdza! Od kwietnia do maja, w 5 barach oraz restauracjach sieci Starwood Hotels odbywa się Festiwal Burgerów „Jack & Burger”, na którym popularny burger pojawia się aż w 7 nowych odsłonach. Tradycyjnie już do każdego z nich szef kuchni rekomenduje Jack Daniel`s Tennessee Whiskey.

 

Jack Daniel`s świetnie komponuje się z jedzeniem, ponieważ doskonale podkreśla jego smak. Whiskey sprawia, że mięso robi się bardziej delikatne i kruche. Dobrze o tym wiedzą miłośnicy burgerów, którzy w tym roku będą mogli odkryć 7 nowych oblicz tego doskonałego zestawu.

Szefowie kuchni Starwood Hotels słyną z tego, że unikają rutyny. Przełamują stereotypy, poszukują inspiracji, nie boją się eksperymentów i w efekcie tworzą dania, które zawsze zachwycają. Tym razem dowodem ich kreatywności są burgery przygotowane z niecodziennych składników. Każdego zaś burgera połączyli w duet z najlepiej do niego pasującym rodzajem whiskey z Lynchburga: Jack Daniel`s Old No 7, Gentleman Jack i Jack Daniel`s Tennessee Honey.

Burgery:

Dark Knight (z tuńczykiem marynowanym w whiskey, podawanym w czarnej bułce z inkaustem kałamarnicy), Mandarin (z plastrami chrupiącej kaczki i orientalnym sosem śliwkowym),
ToFunghi (z serem tofu w orientalnej panierce z mielonego ryżu, czarnuszki, trawy cytrynowej i sambali).
Go Vegan! (burger z kaszy jaglanej z ziarnami konopi i musem z kasztanami).
Romano (z wołowiną Angus i serem Grana Padano),
Highlander (z polską wołowiną sezonowaną, wędzonym boczkiem i wędzonym oscypkiem)
Mount Everest - prawdopodobnie największy burger w Polsce.

Festiwal dla poszukiwaczy nietypowych smaków odbywa się w: SomePlace Else w hotelu Sheraton w Warszawie, SomePlace Else w hotelu Sheraton w Krakowie, SomePlace Else w hotelu Sheraton w Poznaniu, JP`s Bar w hotelu Westin w Warszawie, Barze Kolumnowym w hotelu Bristol w Warszawie.

Rekomendowane do burgerów są:
Jack Daniel`s Old No 7
To whiskey, która powstaje od 1866 roku. Ma bogaty i aromatyczny profil - początkowo wyraźnie
słodki i owocowy smak, jednak rozwijający po chwili zdecydowane nuty dębowe i korzenne.
Poddawana jest procesowi charcoal mellowing, co nadaje jej unikalny łagodny charakter i smak. Szef Kuchni rekomenduje: Burgery Romano, Highlander, ToFunghi, Go Vegan!

Gentleman Jack Rare Tennessee Whiskey
To whiskey poddawana procesowi charcoal mellowing dwukrotnie - przed napełnieniem beczki oraz po jej opróżnieniu. W rezultacie whiskey tę cechuje wyjątkowa gładkość palety aromatyczno-smakowej. To łagodniejsza strona Jack Daniel`s Tennesse Whiskey. Szef Kuchni rekomenduje: Burgery Dark Knight i Mount Everest.

Jack Daniel`s Tennessee Honey
Jack Daniel`s Tennessee Honey to połączenie whiskey Jack Daniel`s i odrobiny miodu. Trunek zaspokoi potrzeby konsumentów, którzy poszukują nowego sposobu delektowania się whiskey. Szef Kuchni rekomenduje: Burger Mandarin.

 



Klubowa.pl

Użytkowników:
Zdjęć:
Klubów:
Imprez:
Treści:
346K
4M
3957
1112K
7184



Korzystanie z Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki czytaj więcej. Akceptuję